3 Perbezaan Arduino UNO dan NANO

Perbezaan Arduino UNO dan NANO | Kali ini saya akan kongsikan apa itu Perbezaan antara Arduino Uno Dan Nano. Ramai tidak faham atau tidak Tahu Apakah perbezaannya. Jadi Mari saya kumpas Agar anda semua dapat memahami dengan lebih tepat. Saya berharap perkongsian kali memberi manfaat Kepada yang mencarinya.

Perbezaan Arduino UNO dan NANO

3 Perbezaan Arduino UNO dan NANO

  1. Arduino Uno mempunyai lebih banyak pin input / output daripada Arduino Nano, tetapi Arduino Nano memiliki dimensi yang lebih kecil. Arduino Uno juga mempunyai daya lebih besar, manakala Arduino Nano mempunyai daya yang lebih kecil.
  2. Arduino Uno mempunyai lebih banyak fungsi daripada Arduino Nano. Arduino Uno mempunyai total 14 pin input / output, berbanding hanya 8 pin input / output yang disediakan oleh Arduino Nano.
  3. Arduino Uno juga memiliki 8 pin analog dan 6 pin PWM untuk menangani masukan sensor yang lebih kompleks. Ia juga mempunyai port USB yang membolehkan anda dengan mudah memuat naik kod anda kepada Arduino Uno.

Kesimpulannya anda perlu teliti Dan faham betul-betul perbezaan antara keduanya ia membantu dalam hasil kerja anda agar tidak berlaku kesilapan dan ia akan berjaya.

Jika bermanfaat teruskan follow blog saya saripkay.com

Leave a Reply