5 Pakar Dalam Bidang Kajian Akhirnya Memeluk Islam

5 Pakar Dalam Bidang Kajian Akhirnya Memeluk Islam | Hidayah milik Allah, jika IA berkehendak. Itulah terjadi kepada 5 pakar dalam bidang kajian masing-masing bila mana penemuan mereka akhirnya membuktikan kebenaran Al-quran dan agama Islam.

5 Pakar-pakar ini memeluk Islam kerana:-

1. Maurice Bucaille, masuk Islam Kerana Jasad Fir’aun<

5 Pakar Dalam Bidang Kajian Akhirnya Memeluk Islam

5 Pakar Dalam Bidang Kajian Akhirnya Memeluk Islam

Dalam pengkajiannya, dia terkejut setelah menemukan sisa-sisa garam yang melekat pada tubuh jasad mumia firaun adalah bukti terbesar bahwa dia telah mati kerana tenggelam. Sedangkan berita ini telah dibicarakan kaum muslimin sejak dahulu lagi, bagaimana ianya boleh berlaku..?

Baca ini:- Lelaki Ini Dahulu Buat Filem Kutuk Hina Rasul Kita Sekarang Dia Salah Seoarang Pendakwah Barisan Hadapan, Allahuakbhar!

2. Jacques Yves Costeau, Jumpa Islam Dalam Lautan
Jacques Yves Costeau, Jumpa Islam Dalam Lautan
Seorang ahli selam Perancis untuk suatu dokumentari. Saat-saat pelik apabila dia menemukan mata air di dasar laut dimana ianya bersifat tawar dan sedap. Apa yang peliknya, air tersebut tidak bercampur dengan air masin dan seolah-olah ada dinding yang memisahkan kedua-dua air tersebut.

Sampai pada suatu hari ia bertemu dengan seorang profesor muslim dan menceritakan fenomena ganjil itu kepadanya. Profesor tersebut lalu teringat ayat Alquran tentang bertemunya dua lautan (surat Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering dikaitkan dengan Terusan Suez. Ayat itu berbunyi: “Dia membiarkan dua lautan mengalir yang keduanya kemudian bertemu, antara keduanya ada batas yang tidak dilampaui masing-masing”.

Kemudian dibacakan surat Al-Furqan ayat 53 : “Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan); yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi.”

3. Demitri Bolykov, Yakin matahari akan terbit dari Barat

Dari hasil kajiannya sebagai seorang ahli fizik, dia mempercayai bahawa suatu masa nanti metahari akan terbit melalui barat.

4. Dr.Fidelma O’Leary, Menemukan Rahsia Sujud dalam Solat

Dalam penelitian sebagai seorang doktor berkenaan fungsi otak:
Akhirnya dia menemukan bahwa ternyata darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia secara sempurna kecuali ketika seseorang tersebut melakukan sujud dalam solat. Bererti, kalau manusia tidak menunaikan ibadah solat, otak tidak dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal.

5. Profesor William, Menemukan Tumbuhan yang Bertasbih Menemui getaran halus ultrasonik yang tertransfer dari alat perakam menggambarkan garis-garis yang membentuk lafaz Allah dalam layar. Para ilmuwan Inggeris ini lantas terkagum-kagum dengan apa yang mereka saksikan

Kesimpulan

Islam itu indah, agama islam itu agama benar dan hidayah itu milik ALlah.

Leave a Reply