Adakah Engkau Menungguku EP 10

Adakah Engkau Menungguku EP 10 | Episod 10 drama ini semakin menarik dan jalan ceritanya semakin rumit, jangan ketinggalan untuk menontonnya. Teruskan membaca atau scroll ke bawah untuk menonton EP 10. Teruskan support Saripkay.com

Adakah Engkau Menungguku ialah sebuah siri drama yang ditayangkan di Stesen TV Malaysia tahun 2022 arahan oleh Azmi Hatta, Dibintangi oleh Wanna Ali dan Adam Lee. Siri ini memulakan tayangan di Slot Lestary, TV3 bermula 29 September 2022 menggantikan Cinta Buat Dara.

Ariana (Wanna Ali) amat mengharapkan cinta yang telah terjalin selama 8 tahun ini akan berakhir ke jenjang pelamin. Namun begitu, impian Ariana untuk mengahwini Azman terhenti apabila Azman diasak dan didesak oleh kedua-dua ibu bapanya untuk berkahwin dengan pilihan keluarganya. Cinta Azman dan Ariana akhirnya tidak berkesampaian apabila Azman terpaksa akur oleh pilihan orang tua.

Ikmal (Adam Lee) pula sudah puas mengembara serta mempunyai perniagaan sendiri di sini enggan mengikut teman wanitanya Sofia ke Australia. Walaupun dipujuk beberapa kali, Ikmal tetap dengan pendiriannya kerana sudah bertahun dia meninggalkan ibu dan tak sanggup biarkan mereka yang sudah tua dan perlukan perhatian olehnya.

Ariana bersedih dengan sikap Azman yang tidak berusaha untuk mempertahankan cinta mereka. Ariana pergi menenangkan diri ke sebuah restoran namun dia tiada tempat kosong untuknya. Ariana dan Ikmal berebut meja dan akhirnya terpaksa berkongsi kerana meja lain dah penuh. Ariana memandang lkmal yang hanya menundukkan kepala membaca mesej di telefon bimbitnya. Apabila pelayan menghantar makanan yang sama kepada mereka, Ariana dan Ikmal saling berpandangan. Adakah itu suratan dalam kehidupan atau sekadar satu kebetulan?

sumber Wikipedia

Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku

Episod: 15
Tarikh Tayangan: 29 September 2021
Waktu Siaran: Rabu-Sabtu, 9:00 malam
Rangkaian: Lestary TV3
Skrip: Anina Sahal, Amin Shakib, Eja Lorena
Pengarah: Azmi Hata
Produksi: OrangeTree Production
Lagu OST: Sayang Kau Tercipta – Aziz Harun

Watak Pelakon

Wanna Ali sebagai Ariana
Adam Lee sebagai Ikmal Hanafi
Neera Azizi sebagai Lara Sofea
Farhan Asri sebagai Azman Malek
Nabil Aqil sebagai Reza
Syafi Tee sebagai Zain
Wani Kayrie sebagai Tina
Bella Astillah sebagai Maya
Sherry Ibrahim sebagai Maksu Aini
Wan Nor Azlin sebagai Datin Fauziah
Enot sebagai Mak Long
Elanie Aidid sebagai Suzie
Fiza Thomas sebagai Lisa
Ameerul Asyraf sebagai Syukri
Lan Zailan sebagai Uncle Bob
Ahmad Syafiq sebagai Adib
Rosli Rahman Adam sebagai Dr Love

Jom Tonton Drama Bersiri Adakah Engkau Menungguku EP 10

 

Leave a Reply