AYANEO 2 akan tiba pada September ini dengan kuasa APU AMD Ryzen 7 6800U

AYANEO 2 akan tiba pada September ini dengan kuasa APU AMD Ryzen 7 6800U | Seperti biasa, Ketua Pegawai Eksekutif dan pereka AYANEO memberikan taklimat selama lima jam mengenai produk akan datang. Konsol permainan mudah alih AYANEO Air dan AYANEO 2 adalah tumpuan utama kemas kini ini.

Syarikat itu telah mengesahkan bahawa AYANEO Air akan mula menghantar kepada penyokong awal dan media hari ini untuk semakan. Konsol mudah alih ini mempunyai APU Ryzen 5000 dan skrin OLED. Walau bagaimanapun, perhatian kini dialihkan kepada produk dengan lebih banyak keupayaan, termasuk AYANEO 2 berasaskan Ryzen 6000.

Syarikat itu juga memberi maklumat terkini bila produk AYANEO 2 akan dikeluarkan. Dengan penghantaran pukal dijadualkan pada bulan Oktober, ia akan tersedia mulai akhir September. Keluaran berperingkat ini adalah tipikal untuk produk yang mendapat dana ramai.

CPU AMD Ryzen 7 6800U, yang mempunyai 8 teras dan 16 utas dan seni bina Zen3+ yang dipertingkatkan, adalah asas AYANEO 2. Selain itu, ia mempunyai 12 unit pengiraan RDNA2, iaitu 50% lebih daripada Steam Deck. Ini akan menjadi konsol pertama yang dikeluarkan oleh syarikat dengan seni bina grafik ini.

Windows 6800U pegang tangan pertama dengan reka bentuk “skrin penuh”, yang bermakna bezel jauh lebih sedikit daripada peranti setanding, adalah perkara yang AYANEO mendakwa peranti ini. Bercakap mengenai paparan, pengeluar baru-baru ini mengumumkan bahawa AYANEO 2 menampilkan paparan IPS HD Penuh, peningkatan berbanding panel 720p pada peranti pertama.

Ia juga penting untuk diingat bahawa AYANEO 2 bukanlah model perdana. Syarikat itu telah memberikan butiran mengenai hasratnya untuk AYANEO Next 2, peranti yang lebih besar dengan kayu analog, butang dan pad sentuh yang setanding dengan Steam Deck.

Jom subscribe saripkay.com untuk dapatkan info-info dan berita terkini.

Leave a Reply