Cara Buat Whatsapp Direct Link Dengan Mudah

Cara Buat Whatsapp Direct Link Dengan Mudah |  Ramai yang tanya saya bagaimana cara buat iklan bila customer klik untuk pertanyaan terus ke whatsapp kita, senang dan mudah sebenarnya. Ramai customer yang malas nak salin balik nmbor telefon dan save dekat phone baru tekan whatsapp dan buat pertanyaan, lecek dan buang masa.

Saya sendiri pun malas nak save nombor lepas tu baru buka whatsapp memang banyak kerja perlu buat, jadi dengan adanya cara setting ini tekan nombor phone terus ke whatsapp senang anda boleh terus buat pertanyaan terus. Klik link whatsapp terus ke whatsapp terus lagi senang dan mudah.
Sebenarnya ramai peniaga di luar sana dan berjaya dengan menggunakan teknik ini, jika anda sebagai seorang pelanggang semestinya anda ingin bertanya dahulu produk sebelum membelinya, dan anda sendiri inginkan kemudahan, senang berurusan dengan penjual.
Oleh itu, semestinya kita sebagai penjual akan memberi layanan atau sistem yang terbaik agar pelanggang kita berasa selesa dan nyaman dan senang hati untuk membeli produk kita. Itunya penting salah satu cara untuk buat link direct whatsapp ini.

Langkah-langkah untuk membuat direct link whatsapp

Pertama

Yang kedua

jika ingin tambah ayat pemanis contoh

  • http://www.wasap.my/+60173321245/PM-harga-produk
Formatnya:
http://www.wasap.my/+6[NoTelefonAnda]/[AyatAnda]
Selepas berjaya buat jangan terus promote yang penting adalah anda perlu cuba uji dahulu, jika jadi akan keluar seperti fot di bawah ini.
Cara Buat Whatsapp Direct Link Dengan Mudah
Cara ke tiga
Percuma untuk 5 link sahaja. Jika mahukan lebih banyak anda perlu resgister dengan banyak email.
Jika anda inginkan hide atau sembunyikan link whatsapp boleh guna link shortener seperti tinyurl, bitly, goo.gl ataupun domain anda sendiri.
Senang memudahkan dan tidak memeningkan kepala anda. Ilmu berguna haruslah dikongsikan dan di amalkan dengan cara baik.

Kesimpulan

Semoga artikel dan perkongsian ini memberi manfaat kepada anda semua, silakan komen serta share ya.

Leave a Reply