Cara Mencari Perkhidmatan Pemulihan Data Terbaik

Cara Mencari Perkhidmatan Pemulihan Data Terbaik | Mencari perkhidmatan pemulihan data RAID terbaik adalah bukan tugas yang mudah. Secara peribadi untuk mendapatkan kepuasan dan perkhidmatan backup DATA atau pemulihana data ini amat rumit dan susah sekali, perlu memberi kepada yang pakar dalam bidang ini. Yang benar adalah bahawa terdapat banyak syarikat di luar sana yang benar-benar baru untuk ini dan tidak mempunyai pengalaman sama sekali. Inilah sebabnya mengapa anda ingin mencari pakar yang mempunyai sekurang-kurangnya 5-10 tahun pengalaman pemulihan data. Selain itu data ini perlu dijaga dengan baik agar ia tidak diserang oleh virus mahupun fizikal.

Cara Mencari Perkhidmatan Pemulihan Data Terbaik

Terdapat juga banyak kesalahan yang ingin anda hindari jika anda cuba memulihkan data dari array RAID anda. Pemulihan RAID sangat rumit dan rumit, sebab itulah profesional harus melihat sebelum anda mencuba sendiri.

1. Bagaimana data dikembalikan? Sebilangan besar syarikat akan menghantar data anda dalam DVD atau bahkan CD. Terdapat juga yang menghantarnya ke dalam cakera keras luaran atau dalaman yang baru. Pastikan anda bertanya kepada mereka mengenai perkara ini supaya anda tidak mendapat kejutan yang tidak menyenangkan. Saya pernah menghadapi masalah seperti ini pada masa lalu.

2. Tahap kejayaan biasanya didakwa tinggi, tetapi berhati-hatilah apabila syarikat mula mengaku mempunyai kadar kejayaan lebih tinggi daripada 80% kerana biasanya mereka berbohong. Telah ditunjukkan bahawa hampir tidak ada syarikat yang beroperasi hari ini dapat mencapai lebih tinggi daripada 80%. Tahap kejayaan juga akan berbeza bergantung pada medium yang dipulihkan dan bagaimana kejayaan diukur.

3. Keupayaan untuk bekerja di mana-mana sistem operasi adalah penting jika anda menggunakan MAC, kerana terdapat banyak syarikat di luar sana yang hanya pakar dalam pemulihan Windows. Ada juga yang mengkhusus dalam jenis fail tertentu, seperti FAT32 atau NTFS.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui rahsia mencari perkhidmatan pemulihan data RAID terbaik dan mendapatkan kembali fail atau dokumen anda.

Jadi kesimpulannya anda sentiasa menjaga Data terutama data peribadi atau pekerjaan anda, nasihat saya agar anda sentiasa membuat backup data anda seperti dalam thumdrive, pemacu keras, atau external HDD dan sebagainya.

Supaya bila ada kejadian Data tidak RAID lagi anda bisa menggunakan backup data yang telah anda simpan sebelum ini, ini langkah keselamatan.

Leave a Reply