Christopher Nkunku mengesahkan peranan kegemarannya selepas perpindahan ke Chelsea

Nkunku bersetuju untuk menyertai Chelsea pada musim panas lalu dan menyaksikan perpindahannya disahkan bulan ini; Pemain antarabangsa Perancis itu kebanyakannya bermain sebagai pemain tengah semasa kariernya, tetapi pernah digunakan sebagai penyerang dan pemain sayap kadang-kadang.

Christopher Nkunku

Pemain baru Chelsea, Christopher Nkunku mengakui dia lebih suka bermain sebagai penyerang berbanding pemain tengah atau pemain sayap.

Pemain Perancis itu, yang perpindahannya yang lama ditunggu-tunggu ke Chelsea disahkan bulan ini, telah bermain dalam setiap bidang sepanjang kariernya – bekas bos Blues Thomas Tuchel menggunakan dia sebagai bek kanan di PSG – tetapi persembahan Nkunku sebagai penyerang kedua yang melihat Chelsea membawanya.

Walaupun ramai peminat menjangkakan untuk melihat Nkunku bermain seperti ketinggalan 10 di belakang penyerang, pemain berusia 25 tahun itu mengakui bahawa kawasan kegemarannya di atas padang terletak di tempat lain.

“Kedudukan kegemaran saya ialah ke hadapan,” katanya kepada media kelab. “Saya juga pernah bermain sebagai pemain tengah dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini saya bermain sebagai penyerang, saya suka kedudukan ini.

“Saya mahu gembira di atas padang dan melakukan beberapa kemahiran dan melindungi bola sepak saya.”

Chelsea hampir memuktamadkan perjanjian untuk penyerang baharu, dengan Nicolas Jackson dari Villarreal bersedia untuk menyertai dengan bayaran sekitar £35 juta.

Difahamkan masih terdapat minat terhadap pemain Napoli, Victor Osimhen, yang telah lama dikenal pasti sebagai sasaran utama Chelsea, tetapi harga yang dimintanya melebihi £100m telah memaksa The Blues untuk mempertimbangkan pilihan lain.

Sama ada Jackson, Nkunku atau sesiapa sahaja bermula dengan penyerang Chelsea musim depan masih belum dapat dilihat, tetapi barisan hadapan The Blues sudah pasti akan kelihatan berbeza dengan ketara di bawah Mauricio Pochettino kerana beberapa bintang yang tidak berpuas hati dijangka meninggalkan musim akan datang ini. musim panas.

Hakim Ziyech hampir menyertai Al Nassr dan Pierre-Emerick Aubameyang boleh menyertai Arab Saudi, manakala Christian Pulisic mempunyai minat di Itali.

Mason Mount adalah sasaran mahal untuk Manchester United, yang masih belum berputus asa untuk menandatangani pemain antarabangsa England itu walaupun melihat tiga tawaran ditolak, yang terbaru bernilai £55m.

Leave a Reply