Drama Kerana Cinta Itu Ada Episod 20

Drama Kerana Cinta Itu Ada Episod 20 | Drama adaptasi novel Kerana Cinta Itu Ada karya Sophilea telah mengisi slot Akasia TV3. Drama ini ada 28 episod terbitan Global Station dan telah diarahkan oleh Azri Izhar. Menampilkan pelakon kacak Aedy Ashraf dan Nabila Razali selaku teraju utama. Drama Kerana Cinta Itu Ada bersiaran pada setiap hari bermula 28 Disember ini di TV3 atau boleh ditonton di Disney+ Hotstar.

Drama Kerana Cinta Itu Ada Episod 20

Drama Kerana Cinta Itu Ada Episod 20

Drama ini sudah viral dan menjadi tontonan seisi keluarga.

Tonton drama adaptasi novel Kerana Cinta Itu Ada karya Sophilea akan mengisi slot Akasia TV3. Drama terbitan Global Station ini diarahkan oleh Azri Izhar. Menampilkan Aedy Ashraf dan Nabila Razali selaku teraju utama.

JUDUL : Kerana Cinta Itu Ada #keranacintaituada
Tarikh Tayangan: 2022
Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 7:00 malam
Rangkaian: Akasia TV3
Skrip: Sophilea & Zarihah Hassan
Pengarah: Azri Izhar
Produksi: Global Station Sdn Bhd
Pelakon: Aedy Ashraf, Nabila Razali, Puteri Khareeza, Syazuwan Hassan, Raden Zaharatul, Emelda Rosemila, Edika Yusof, Mas Anizan, Dian P Ramlee, Shah Rezza, Syaffiq Sahli, Husna Mustaffa, Anas Ridzuan, Saidah Kamarudin, Najua Pramlee, Alvin Chong

Sinopsis Kerana Cinta Itu Ada

Drama ini mengisahkan tentang seorang gadis yang bernama Nabila Aulia, graduan lulusan pengurusan perniagaan yang kini mengusahakan resort keluarganya.

Ketika bekerja, Nabila Aulia (ataupun lebih mesra dipanggil, Bella) telah bertemu dengan Tengku Aisy Mateen, adalah merupakan seorng anak kepada pemilik hotel terkemuka di Kuala Lumpur. Selepas beberapa pertemuan romantis yang tidak disangka, membuatkan mereka berdua telah jatuh cinta.

Pada pandangan Bella, Aisy merupakan lelaki paling hebat yang pernah hadir dalam hidupnya. Manakala bagi Aisy pula, Nabila bukanlah hanya seorang gadis biasa tetapi bidadari yang Allah kirimkan dari syurga. Villa Paksina menjadi saksi kisah cinta mereka. Wahh hebatkan romatisnya.

Namun begitu, hubungan percintaan mereka putus di tengah jalan kerana fitnah oleh kawan baik Bella sendiri, Dahlia Rizal yang semenjak dahulu sentiasa menyimpan rasa cemburu dan sakit hati pada kawan baiknya.

Bella t elahmembawa diri bertahun-tahun lamanya dan bagi Aisy ia tetap setia menanti kepulangan Bella. Hatinya yang terluka buatkan Bella membenci Tengku Aisy tanpa tahu antara dia dan Aisy masih terikat dalam hubungan suami isteri.

Apakah akan terjadi pada mereka?

Jom Layan Drama Kerana Cinta Itu Ada Episod 20 tonton di bawah ini.


Jangan lupa subscribe dan follow ya untuk update terkini.

Leave a Reply