Klopp berkata pemain baharu Liverpool, Nunez ‘mempunyai semua bahagian yang kami cari’

Klopp berkata pemain baharu Liverpool, Nunez ‘mempunyai semua bahagian yang kami cari’ | Pengurus Liverpool Jurgen Klopp berkata pemain baharu Darwin Nunez mempunyai semua bahagian yang dicari oleh The Reds dalam diri seorang pemain tetapi menegaskan dia masih “kerja dalam proses”.

The Reds mengesahkan menandatangani penyerang antarabangsa Uruguay berusia 22 tahun itu dengan “kontrak jangka panjang” daripada Benfica pada hari Selasa.

Nunez telah menyertai dengan bayaran yang dilaporkan sebanyak £64 juta (€75 juta), dengan tambahan £21.4 juta (€25 juta) tambahan, dalam langkah yang tertakluk kepada pemberian permit kerja dan pelepasan antarabangsa.

Penyerang itu menyertai selepas menjaringkan 48 gol dalam 85 penampilan untuk Benfica, menamatkan saingan sebagai penjaring terbanyak Liga Primeira musim lalu dengan 26 gol. Dia juga menjaringkan gol dalam kedua-dua perlawanan Liga Juara-Juara Benfica menentang Liverpool yang menimbulkan keterujaan tentang pemerolehannya.

Klopp gembira dengan penangkapannya memandangkan kualitinya untuk menambah pilihan penyerang mereka tetapi menegaskan dia belum lagi menjadi produk siap.

“Darwin adalah pemain yang hebat, sudah sangat bagus tetapi sangat berpotensi untuk menjadi lebih baik,” kata Klopp kepada laman web rasmi Liverpool. “Itulah sebabnya ia sangat mengujakan, sejujurnya. Umurnya, keinginannya, keinginannya untuk menjadi lebih baik daripada sekarang. Kepercayaannya terhadap projek kami dan apa yang kami mahu lakukan sebagai sebuah kelab.

“Dia teruja dengan kami sebagaimana kami teruja dengannya, yang menjadikan hubungan yang hebat, apabila anda menghargai kekuatan satu sama lain. Itu sudah tentu berlaku di sini. Dia fikir kami sesuai dengannya dan kami percaya dia sesuai untuk kami.

“Dia mempunyai semua bahagian yang kami cari. Dia boleh menetapkan tempo, dia membawa tenaga, dia boleh mengancam ruang dari kawasan tengah dan luas. Dia agresif dan dinamik dengan pergerakannya. Dia bermain tanpa rasa takut, dia berkuasa. Saya tahu dia akan mengujakan penyokong kami.

“Adalah penting kita semua menyedari bahawa kita sedang mendapat ‘kerja dalam proses’ dengan Darwin. Dia menyedari bahawa dirinya, pastinya. Saya suka betapa fokus dan kerendahan hatinya.

“Kami sudah mempunyai pilihan serangan yang menarik dan dia menjadi sebahagian daripadanya sekarang. Jadi tiada tekanan ke atasnya langsung. Dia menandatangani kontrak untuk masa yang sangat lama dan kami berhasrat untuk memupuk bakatnya dan melihatnya berkembang.”

Klopp memuji cita-cita kelab itu dalam melengkapkan perjanjian untuk Nunez, yang mempunyai minat daripada beberapa kelab lain termasuk Manchester United dan Newcastle United.

“Ini adalah berita hebat, berita hebat,” tambah Klopp. “Saya sangat berterima kasih kepada semua orang di kelab kerana menjayakannya. Kami telah menunjukkan ketegasan dan cita-cita dalam ukuran yang sama.”

Nunez berkata cita-cita dan gaya permainan Liverpool adalah sebab utama di sebalik keputusannya untuk menyertai kelab itu.

“Saya telah bermain menentang Liverpool dan saya telah melihat mereka dalam banyak perlawanan dalam Liga Juara-Juara, dan ia adalah gaya permainan saya,” katanya.

“Terdapat beberapa pemain yang hebat di sini dan saya fikir ia akan sesuai dengan gaya permainan saya di sini. Seperti yang saya katakan, saya telah menonton agak banyak dan ia adalah kelab yang sangat besar dan saya harap saya dapat memberikan segala yang saya ada. perintah untuk membantu pasukan.”

Nunez menegaskan dia tidak merasakan sebarang tekanan untuk memberikan ganjaran segera untuk The Reds, walaupun angka perpindahan yang tinggi. Pemain Uruguay itu merujuk situasi yang sama apabila dia meninggalkan Almeria untuk menyertai Benfica untuk rekod kelab €24 juta pada 2020.

“Saya langsung tidak merasakan sebarang tekanan tambahan,” katanya. “Saya pergi ke Benfica dan mereka bertanya soalan yang sama kepada saya.

“Saya tidak fikir seorang pemain perlu merasai tekanan seperti ini, seorang pemain perlu merasakan tekanannya sendiri yang dia berikan kepada dirinya sendiri. Saya tidak berasa tertekan oleh apa-apa atau sesiapa pun, saya fikir satu-satunya tekanan kepada pemain datang dari dalam untuk memastikan semuanya berjalan lancar. Jadi, tiada tekanan tambahan.

“Saya fikir saya mesti beraksi dengan cukup baik untuk mendapati diri saya di Liverpool. Saya mahu memastikan saya terus beraksi dengan baik, terus berada di landasan yang betul dan tidak menyimpang dari landasan itu, sambil sentiasa merendah diri dan terus berpijak. tanah.”

Leave a Reply