MacBook Pro Tidak dikenakan bayaran, Apple Keluarkan Perhidmatan Baru, Percuma

MacBook Pro anda tidak akan dikenakan bayaran melebihi satu peratus, Apple mempunyai program perkhidmatan baru untuk anda | Pernahkah anda perhatikan MacBook Pro anda yang tidak pernah dicas, jimatkan caj bateri satu peratus? Tiba masanya Apple mempunyai program perkhidmatan baru untuk anda mengganti bateri itu secara percuma. Ya Percuma sahaja. Kumpulan kecil peranti yang terjejas merangkumi MacBook Pros 13 inci dan 15 inci yang dibuat pada tahun 2016 dan 2017. Di panel pilihan bateri, anda akan menemui mesej yang berbunyi “Perkhidmatan yang disyorkan.” Ini bermakna satu-satunya bug anda yang digunakan kini digunakan untuk menghubungi Apple.

MacBook Pro anda tidak akan dikenakan bayaran

Sekiranya panel bateri tidak menunjukkan apa-apa yang tidak biasa, MacBook Pro anda bukanlah model yang terjejas.

Adakah MacBook saya menghadapi masalah?

Sekiranya anda menghadapi masalah pengecasan bateri, sudah tiba masanya untuk memeriksa kesihatan bateri anda terlebih dahulu.

Untuk memeriksa kesihatan bateri anda di macOS Big Sur:

Klik pada Menu Apple di kiri atas

Maka anda mahukan Keutamaan Sistem

Klik Bateri di bar sisi, kemudian klik Kesihatan Bateri

Sekiranya MacBook Pro anda masih menjalankan macOS Catalina atau lebih awal
Tahan kekunci Pilihan dan klik pada ikon bateri untuk menunjukkan menu status bateri

Anda ingin memeriksa apakah MacBook Pro anda dihasilkan dalam jangka masa tersebut, dengan pergi ke Menu Apple> Tentang Mac Ini. Model yang terpengaruh akan berada dalam senarai di bawah:

MacBook Pro (13 inci, 2016, Dua Pelabuhan 3 Thunderbolt)
MacBook Pro (13 inci, 2017, Dua Thunderbolt 3 Port)
MacBook Pro (13 inci, 2016, Empat Pelabuhan Thunderbolt 3)
MacBook Pro (13 inci, 2017, Empat Pelabuhan Thunderbolt 3)
MacBook Pro (15 inci, 2016)
MacBook Pro (15 inci, 2017)
Apple juga mengatakan bahawa mereka telah mengeluarkan kemas kini macOS yang dapat menghentikan masalah tersebut daripada berlaku. Pastikan MacBook Pro anda sentiasa terkini dengan pergi ke Menu Apple> Keutamaan Sistem> Kemas kini Perisian untuk memeriksa sama ada terdapat kemas kini yang menanti anda. Cari macOS Big Sur 11.2.1 atau lebih baru, atau kemas kini tambahan macOS Catalina 10.15.7.

Sekiranya MacBook Pro anda menjadi salah satu masalahnya, hubungi Sokongan Apple dan mereka akan menyelesaikan pembaikannya secara percuma.

Jika ada sebarang cadangan atau komen boleh inbox di bawah kolum komen di bawah. Semoga artikel ini bermanfaat untuk anda.

 

2 Comments

  1. Tengkubutang February 14, 2021

Leave a Reply