Pasangan Cinta Sejati pergi Bersama ( Al-Fatihah )

Pasangan Jenazah Sehidup-Sem4ti, Pasangan J3nazah Kelihatan Tersenyum Indah…Subhanallah | Ini adalah sebuah kisah benar yang berlaku di tanah seberang, di Makasar, Sulawesi, Indonesia di mana sepasang suami isteri yang sudah lanjut usia betul-betul sehidvp dan semat1 apabila mereka berdua pergi meng4dap Ilahi pada waktu yang hampir sama.

Subhanallah gambar kedua-dua insan ini yang terbaring di tempat tidur ditular di media sosial oleh pengguna Facebook bernama Bidan WhanyRannu.

Bidan menuliskan pasangan berkenaan bernama H Batry Selkam dan isterinya Maimunnah Yunus. Kedua mereka men1ngg4l dunia pada waktu yang h4mpir sama cuma berbeza 12 jam.

Pasangan Cinta Sejati pergi Bersama ( Al-Fatihah )

Maimunnah Yunus lebih dahulu men1ngg4l dunia pada Ahad 4 Ogos 2019, pukul 1.30 tengah hari sebelum disusuli suaminya, Batry Selkam pada pukul 1.40 pagi Isnin, 5 Ogos 2019.

Pasangan ini warak. Suami bekas guru manakala isterinya pula merupakan seorang guru mengaji di sebuah sekolah rendah. Apa yang sangat menarik ialah orang yang menzi4rahnya ialah jen4zah kedua-duanya kelihatan seperti sedang tidur, tenang dan tersenyum indah, Masya Allah…

Pasangan suami isteri ini dikebum1kan di Tanah Perkub0ran Bonletap, Pangkep.

Semoga Allah mengampuni dan merahmati kedua-dua jen4zah ini.

Sumber: Diari Viral

Leave a Reply