Permohonan Pinjaman Peribadi Bank Rakyat – Semak Kelayakkan

Permohonan Pinjaman Segera Bank Rakyat – Mohon dan Semak Kelayakkan | Bank Rakyat Pembiayaan Peribadi-i Sektor Awam adalah pelan pembiayaan peribadi Islamik daripada Bank Kerjasama Rakyat Malaysia. Kita sedia maklum banyak bank-bank di Malaysia menawarkan pakej pinjaman untuk sektor awam dan swasta salah satunya Bank Rakyat. Setiap Individu yang perlukan  poket duit lebih untuk keperluan tertentu seperti membeli rumah, kereta dan pinjaman peribadi, Bank Rakyat sedia membantu dan memberikan pakej yang terbaik untuk pelanggangnya.

Pelan pembiayaan ini selalunya di sasarkan kepada penjawat awam dengan kadar interest dengan membuatkan penjawat awam tidak lepaskan peluang untuk membuat pinjaman.

Bank Rakyat adalah sebuah bank Islam tempatan dengan 180 + Cawangan. Mereka menawarkan 5 Kad Kredit berbeza, dan 5 Pinjaman Peribadi.

Bank Rakyat adalah bank koperasi Islam yang ditubuhkan di Malaysia pada 28 September 1954. Ini adalah hasil penggabungan 11 buah bank kesatuan. Walau bagaimanapun, hanya beberapa cawangannya menjadi teras Syariah pada tahun 1993, sebelum menjadi bank koperasi Islam pada hari ini pada tahun 2003. Perubahan itu membolehkan bank mencatatkan keuntungan yang menggalakkan dari tahun ke tahun.

Produk dan kemudahannya termasuk perbankan pengguna, pembiayaan komersil, simpanan, dan pelaburan, serta produk perancangan kewangan. Ini membenarkan bank untuk mengendalikan permintaan pengguna moden. Mereka juga telah menerima pelbagai pengiktirafan sebagai pemain industri dan sebagai organisasi koperasi yang cemerlang di peringkat antarabangsa dan di Malaysia.

Mendapatkan tunai kini lebih mudah dengan Pembiayaan Peribadi-i. Nikmatilah akses mudah kepada dana yang diperlukan untuk menguruskan kewangan anda.

Baca ini:- Cara Mudah Daftar Bank Islam Online – bankislam.biz 

Konsep Pinjaman

Tawarruq
Tawarruq adalah transaksi beli komoditi antara dua pihak (pembeli dan penjual) dengan harga yang kuat, maka pembeli dijual kembali kepada pembeli lain (pihak ketiga) untuk mendapatkan uang tunai.

Ciri-ciri Pinjaman

 1. Amaun pembiayaan sehingga RM200,000
 2. Tempoh pembiayaan sehingga 10 tahun
 3. Tiada jaminan diperlukan
 4. Perlindungan takaful atas pilihan pelanggan
 5. Pilihan kadar keuntungan tetap atau terapung

Kelayakan

 • Mestilah Warganegara Malaysia
 • Berumur minimum 18 tahun dan maksimum 60 tahun semasa tamat tempoh pembiayaan
 • Berpendapatan bulanan tetap minimum RM1,000 termasuk elaun tetap
 • Berkhidmat dalam sektor awam & syarikat GLC terpilih
 • Telah berkhidmat minimum tiga (3) bulan

Kelayakan Pembiayaan

Permohonan Pinjaman Segera Bank Rakyat - Mohon dan Semak Kelayakkan

Kadar Pembiayaan

Permohonan Pinjaman Segera Bank Rakyat

Pembiayaan Bank Rakyat

**Sila klik di SINI untuk kadar kempen semasa!

KAEDAH BAYARAN ANSURAN BULANAN

Dokumen Wajib Diperlukan

Permohonan Pinjaman Segera Bank Rakyat

Fi dan Caj Bank Rakyat Dikenakan Kepada Peminjam

Permohonan Pinjaman Segera Bank Rakyat - Mohon dan Semak Kelayakkan

Untuk helaian pendedahan produk klik link di bawah ini:-

Ilutrai Jadual Pembayaran dari Bank Rakyat

Rujukan

Untuk sebarang pertanyaan, sila kunjungi mana-mana cawangan terdekat atau hubungi Pusat Panggilan tele-Rakyat kami ditalian 1-300-80-5454.

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Kesimpulan

Buatlah pinjaman segera anda dengan bijak dan gunakan duit pinjaman anda di jalan yang dirancang dan jangan terlalu tamak atau gelojoh gunakannya. Semoga berjaya.

2 Comments

 1. ummi nani July 21, 2021

Leave a Reply