Sebab Utama untuk Membiayai Semula Pinjaman Gadai janji Rumah Anda

Sebab Utama untuk Membiayai Semula Pinjaman Gadai janji Rumah Anda | Mungkin terdapat banyak sebab atau kombinasi pertimbangan yang menyebabkan anda membiayai semula pinjaman perumahan anda. Walaupun keadaannya mungkin tidak sempurna secara keseluruhan untuk pembiayaan semula, orang mungkin masih mendapati bahawa membiayai semula gadai janji menawarkan penyelesaian dalam keadaan semasa. Inilah sebab utama untuk membiayai semula pinjaman perumahan anda;

1. Membiayai semula gadai janji rumah anda benar-benar masuk akal apabila kadar semasa sekurang-kurangnya 2% lebih rendah daripada gadai janji semasa anda. Sekiranya anda fikir kadar telah jatuh ke tahap terendah dan tidak akan turun jauh atau minat akan mula meningkat lagi, ini sahaja alasan yang cukup untuk membiayai semula sekarang.

2. Mungkin terdapat ledakan pembiayaan semula di pasaran. Banyak pemberi pinjaman gadai janji bersaing untuk perniagaan dan menawarkan insentif kos serta harga yang sangat baik. Selain itu, pemerintah dapat memberikan kelonggaran untuk meringankan kesakitan beban hutang yang berat. Dalam tempoh seperti ini, anda akan mempunyai kos pembiayaan penutupan gadai janji yang lebih rendah yang menjadikan pertukarannya lebih mudah.

3. Banyak orang mungkin mendapat penyelesaian sementara untuk masalah tunai mereka, dengan harapan semuanya menjadi lebih baik dan melunaskan pinjaman dengan faedah tinggi pada kad kredit dan pinjaman peribadi. Ia mungkin mencapai tahap di mana hutang mengambil alih anda. Selagi anda mempunyai ekuiti di rumah anda dan kadar faedah gadai janji telah turun cukup, masuk akal untuk membiayai semula untuk menggabungkan semua hutang anda menjadi satu gadai janji. Dengan melakukan itu, anda bukan sahaja akan mengurangkan pembayaran pinjaman bulanan anda, tetapi juga harus melakukan pembayaran bulanan tunggal.

4. Gadai janji pembiayaan semula bukan hanya untuk pengeluaran wang tunai atau orang yang mempunyai masalah tunai. Sekiranya anda mempunyai gadai janji dengan kadar yang fleksibel dan anda bimbang bahawa harga telah jatuh ke tahap terendah dan mungkin hanya naik dari sini, anda mungkin mahu mengunci gadai janji anda selama yang anda boleh.

5. Ingin sedikit mengubahsuai rumah anda dapat memberi anda insentif tambahan untuk membiayai semula sekarang. Selagi semua syarat lain betul, ini akan menjadi peluang bagi anda untuk mencapai beberapa tujuan dengan gadai janji pembiayaan semula. Anda mungkin sudah lama menangguhkan semua pekerjaan yang anda rancangkan untuk dilakukan di rumah anda.

6. Masih ada lebih banyak insentif. Dari semasa ke semasa, pemerintah dan pihak berkuasa tempatan mempromosikan projek hijau dan memberikan geran kepada orang yang akan meningkatkan kecekapan tenaga kediaman mereka. Itu sesuai dengan projek pembaikan rumah anda.

7. Apabila harga rumah turun dengan ketara, orang mencari peluang untuk melabur dalam harta tanah. Mengeluarkan ekuiti dari rumah anda dan melaburkannya di harta lain akan membolehkan anda memperoleh keuntungan apabila harga harta tanah meningkat. Sebagai alternatif, anda mungkin sudah lama ingin membeli rumah percutian atau rumah kedua. Ini mungkin peluang anda. Anda bahkan boleh menjana wang dengan menyewa harta tanah tersebut pada masa anda tidak menggunakannya.

8. Sebab lain orang memanfaatkan ekuiti rumah mereka adalah atas sebab perniagaan. Anda mungkin mempunyai idea perniagaan dan memerlukan wang tunai awal. Kadang-kadang, walaupun agak mudah untuk mencari tawaran pembiayaan semula yang baik, sangat sukar untuk mendapatkan pembiayaan perniagaan. Sekiranya anda mempunyai perniagaan yang memerlukan suntikan tunai, cara termurah untuk mencari dana adalah meminjam lebih banyak dari rumah anda. Ini adalah alasan biasa untuk membiayai semula gadai janji. Kadang kala orang terpaksa memindahkan semula rumah mereka untuk menyelamatkan perniagaan mereka.

9. Ini mungkin bukan cadangan yang baik untuk pasangan / pasangan anda; namun, orang membiayai semula gadai janji mereka untuk melabur dalam semua jenis idea, termasuk saham atau perniagaan saudara mereka. Pulangan pelaburan tersebut boleh jauh lebih besar daripada pulangan kenaikan harga rumah. Ingat bahawa risiko dan pulangan berkorelasi dengan baik sepanjang masa.

10. Kadang-kadang syarat tidak semestinya sempurna untuk membiayai semula gadai janji rumah anda. Sebenarnya, ia mungkin sebaliknya. Anda mungkin tidak melihat cara lain selain memanfaatkan ekuiti rumah anda. Pilihan untuk membiayai semula tawaran gadai janji mungkin jauh lebih baik daripada kedudukan anda sekarang, walaupun anda tidak mempunyai skor kredit yang baik pada masa ini. Pembiayaan semula gadai janji boleh memberi anda peluang untuk menyusun semula kewangan anda dan pulih lebih cepat.

Walaupun mengetahui pilihan anda dan memikirkannya tidak akan menyakitkan

Leave a Reply