Tersentuh Hati Melihat Seorang Bapa di Babymall - SARIP KAY

Tersentuh Hati Melihat Seorang Bapa di Babymall

  • 2 min read
  • May 27, 2021
Tersentuh Hati Melihat Seorang Bapa di Babymall

Tersentuh Hati Melihat Seorang Bapa di Babymall | Tersentuh hati seketika kejadian di manjaku babymall, mungkin kita boleh beli macam-macam untuk anak-anak tapi ada 1 brother ni duk pusing-pusing manjaku babymall, seolah-olah mencari sesuatu. Aku perhati dari jauh tengok sahaja gerak gerinya, agak lama brother ni pusing-pusing macam cari barang tidak jumpa sehingga satu ketika betul-betul brother ni ada dekat sebelah aku dan terus aku sapa dia.

Tersentuh Hati Melihat Seorang Bapa di Babymall

Aku : bang..dari tadi pusing-pusing abg cari apa?
Brother : tengah cari barang baby ni mcm tak jumpa pula kat sini.
Aku : barang apa abg cari? cuba tanya promoter maybe diea tahu dekat mana
Brother : dah tanya dia, tapi pusing-pusing kena cari sendiri juga.

(Dalam masa yang sama aku tengah ambil pampers 4set untuk anak-anak)

Aku terus tengok dia lagi lalu aku dengar dari mulut dia tanya promoter.

Brother : dik, kat sini barang baby murah-murah ada tak?susu paling murah, pampers paling murah?
Promoter : ada bang, tapi tak da la murah sangat..tapi boleh la kot
Brother : ha ok ok, saya nak cari yang murah-murah je..musim-musum sekarang PKP keje tak banyak 🥺.

Nak jadikan cerita.. Dia betul-betul beratur belakang aku, rupanya dia beli pampers paling keci1 1 sahaja, susu paling murah & kecil maybe untuk anak dia kot, dalam hati aku kesian pula…demi anak bapa sanggup belikan juga apa sahaja sampai saja giliran aku bayar, aku bisik kat cashier.

Aku : dik… kirakan yang brother belakang tu sekali..nanti setiap barang dia..adik bagi 3 barang yang dia ambil…pampers 3..susu 3..

Cashier : ok bang..

Baca ini:- Punca Sembunyi Status Covid-19, Satu Keluarga Hampir semua Dijangkiti ” Saya Kehilangan Mak Ayah Adik” – Al Fatihah

Lepas dari tu dia tercari-cari duit dalam poket nak bayar..lalu cashier cakap..”abang kat depan tu dah bayarkan untuk abang..abang ambil pampers tambahan 2 lagi & susu 2 lagi..lepas dari tu aku lari ke kereta..die kejar aku..

Brother : “Ya Allah..kenapa abang bayarkan semua ni..saya mampu lagi beli keperluan anak-anak saya..abang tidak payah bayarkan untuk saya.. segan saya…hmmm.. saya doakan semoga abang dimurahkan rezeki & dipermudahkan segala urusan dunia akhirat abang”

Aku : ala bang.. benda kecil je bang.. setiap rezeki yang kita ada kita kena kongsi..bang..duit segunung saya boleh cari..tetapi kasih sayang arwah ayah saya ..saya tak mampu nak beli..ni semua sedekah untuk arwah ayah saya..🥺

Brother : ok bang..terima kasih banyak-banyak.. hanya Allah mampu membalas budi abang🥺..

Moral dalam cerita ni..kita rasa kita dah susah..rupanya ramai lagi yang lebih susah dari kita.. syukuri nikmat yang ada..mungkin arini Allah kurniakn kita rezeki.. tetapi jangan kita kufur nikmat rezeki yang Allah kurniakan😭😭😭..

Sumber: Facebook Armel Iman Darwisyah


Related Post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *