96K Wanita Gugurkan Janin, Puncanya…

Dianggarkan seramai 96,000 wanita menjalani pengguguran janin setiap tahun di Malaysia (FRHAM).
Ada sebanyak 240 klinik yang menawarkan pengguguran janin di seluruh negara (RRAAM). Sebanyak 50-55,000 kes bayi tidak sah taraf dilahirkan di Malaysia (JPN).

96K Wanita Gugurkan Janin, Puncanya...

Sebanyak 1010 kes buang bayi dilaporkan di antara 2010-April 2019 (atau 100 kes setahun) – (PDRM)
Semua angka ini mempunyai sumber dari institusi rasmi yang berdaftar di Malaysia. Punca utamanya adalah Z1NA yang berleluasa.

Sejak dahulu telah saya suarakan benc4na sosial atau mal4petaka sosial negara, namun tidak kelihatan mendapat sambutan dari kalangan pemimpin negara. Pelbagai cubaan telah diusahakan. Semoga Allah selamatkan rakyat dan negara ini.

Kredit; Dr Zainurrashid

 

Pinjaman Wang Berlesen Melayu Segera

Kenapa anda meminjam wang? Kerana anda dalam kesulitan dalam sesuatu hal yang tidak dapat dielakkan atau anda memerlukan wang segera di tangan anda untuk kepentingan peribadi, keluarga mahu pun atas sebab-sebab munasabah yang hanya anda sahaja mengerti.

Anda sedia maklum, pinjaman peribadi tidak membero jaminan kepada pihak peminjam kerana peminjam tidak memberi apa-apa jaminan seperti aset dan sebagainya. Peminjam hanya memberikan pinjaman berdasarkan latar belakang anda seperti, kerjaya, gaji dan sebagainya apa yang diperlukan.

Sebenarnya banyak syarikat pinjaman wang segera atau berlesen ini yang sedia maklum dimonopoli oleh Kaum Cina. Tak dinafikan Syarikat wang berlesen juga dimiliki oleh Melayu. Terpulang kepada anda untuk membuat penilaian atau anggaran bayaran balik kerana setiap pinjaman kadar faedah dan pengiraannya berbeza termasuk juga dari bank-bank sedia ada di Malaysia. Baca SINI

Leave a Reply